ZEMLJANE JARANE – POZNANIČE SA BAŠČARŠIJE

0

Ukoliko istorija ljudskog pojavljivanja na zemaljskoj sceni, našeg spuštanja iz Edena (Dženneta) i naseljavanja planete, datira od pre 7, 8 ili 9.000 godina*, tko je onda naseljavao i gradio monumentalna zdanja diljem planete, a koja ukazuju na visoko tehnološko ili neko drugo napredno znanje?
Ono što nas uče u školama ni iz daleka ne pokriva kompletnu sliku koja bi nam ponudila tačne i jasne odgovore na naše drevne predhodnike, starosjedioce – zemljane. Poznate su svima priče za malu djecu, 12 rimskih i grčkih mitoloških bogova, koji su svojom pobunom protjerali loše bogove i da su kasnije planetom vladali nekakvi polubogovi, Estagfirullah! Ali ovim na žalost i dalje pune glave našoj djeci u 6-tom razredu osnovne škole. Alternativne zvanične teorije – nema!
Koji nam odgovor nude naši zvaničnici Islamskih zajednica odgovorni za obrazovanje, (vjerske nastave-vjeronauke), koji su najpozvaniji da ponude utemeljene odgovore na pitanja koja postavljaju ta ista naša djece koja naprosto vape za ispravnim odgovorom?  Također direktnih odgovora – nema! Ako griješim, volio bih da me demantuju. A djeca, čiste fitre, bez tabu tema i žedna spoznaje i novih saznanja, s punim pravom traže odgovore, koje ezelske duše slute i predosječaju …
Ono što je nama, muslimanima, (ne)dovoljno poznato iz tih davnih pre ljudskih epoha – jeste podatak da su našu zajedničku planetu Zemlju naseljavali džinni i meleci. Dahhak prenosi od Ibn-Abbasa, r. a. da, kada su džini počinili nered na Zemlji i prolili krv (ubistvo), Allah im je poslao Iblisa s vojskom meleka koji su ih pobili i otjerali ih sa zemlje na morska ostrva. (Vodena prostranstva).
Azazil (nekadašnje iblisovo ime) imao je nebesko-zemaljsku vlast i vlast nad džinnima. Ovaj nas podatak upučuje na zaključak da je njemu i njegovim tadašnjim podanicima bila vrlo vjerovatna i moguća manipulacija materijom i antigravitacijom u prostoru kojeg su naseljavali. Za sada je meni ovo jedina alternativna opcija ili teorija koja nudi odgovore na pitanja o graditeljima potopljenih civilizacija, kao što su Atlantida, civilizacija Mu i ostale.
Imam Ahmed dalje bilježi od Džabira ibn Abdullaha, r, a., da je čuo Allahovog Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, kako kaže: “Iblisovo prijestolje se nalazi na moru odakle on šalje svoje podanike da siju smutnju među ljudima, Kod njega ima najviši položaj onaj koji sije najviše smutnji među ljudima”
Allah SwT nas upučuje da tragamo, istražujemo i pronalazimo dokaze za narode pređašnje, kako bi videli i svojim se očima uvjerili o ljudskoj prolaznosti i kazni za one civilizacije koje su se oglušile o Allahovim zakonima i zabranama. Obzirom da u islamu nema tabu tema, radujem se zvaničnom stavu upučenih u ovoj oblasti da nam čas prije iznesu detaljniji islamski pogled na ova pitanja.
—————————————————————————————
 
* 9.000 –  Do ovih predpostavljenih godina se dolazi jednostavnim zbiranjem vremetrajanja poslanstva svih Božijih Poslanika i Vjerovjesnika, od Adema a.s. do Muhammeda a.s. Vidi Stablo poslanstva.
 
 
0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*